Duguláselhárítás trisóval

Ha eldugul otthon a lefolyó, sokan hajlamosak pánikba esni, és az első elérhető szakembert máris kihívják magukhoz. Érdemes azonban először higgadtan felmérni a problémát, és megbizonyosodni arról, van-e olyan házilagos módszer, amellyel sikerrel járhatunk. A duguláselhárítás trisóval és más hasonló anyagokkal is lehetséges ugyanis.

A legtöbb dugulást egyszerű lerakódások okozzák, ezek pedig olcsón és egyszerűen beszerezhető anyagokkal nem csak elháríthatóak, de akár meg is előzhetőek. Nincs más dolgunk, mint hogy havonta egyszer elvégezzünk néhány nagyon egyszerű műveletet, és így néhány perc és pár száz forint rááldozásával akár több tízezres kiadásoktól óvhatjuk meg a családi kasszát. Nem elhanyagolható szempont egyébként az sem, hogy ezek az anyagok – például a só, az ecet, a szódabikarbóna vagy éppen a trisó – kíméletes, környezetbarát anyagok, amelyek a lefolyóban sem tesznek kárt, egy próbát tehát mindenképpen érdemes tenni velük baj esetén.

Trisó népszerűsége megkérdő jelezhetetlen

Az ilyen olcsó házilagos lefolyótisztító szerek közül a trisó az egyik legegyszerűbben alkalmazható, szinte semmi dolgunk nincsen vele. A közkeletű felfogással ellentétben a trisó nem csak a mosógépek esetében rendkívül hatékony, duguláselhárításnál is gyakran előkerül. Az eldugult lefolyóba az anyagot be kell önteni – a legjobb hatást akkor érhetjük el, ha egyszerre mindjárt egy egész flakonnyit borítunk bele, a legtöbb szakember is ezt ajánlja. Az anyag használata ugyan egyszerű, de időigényes, így a legkézenfekvőbb az, ha este önjük a lefolyóba – reggel nincs más dolgunk, mint hogy bőségesen átöblítsük forró vízzel, és a dugulás jó eséllyel máris a múlté.
WC-k esetében az eljárás ugyancsak alkalmazható, ekkor azonban egy plusz lépéssel bővül a módszer. Mindenek előtt ugyanis a vizet a WC-torokból el kell távolítani a vizet. Ha ez megtörtént, ismét csak fogjuk a trisót – ismételjük, lehetőleg egy egész flakonnyit – és borítsuk be bátran a lefolyóba. Ezután éjszakára hagyjuk dolgozni, reggel pedig forró vízzel alaposan öblítsük át a csövet.

Ha a duguláselhárítás trisóval nem válna be, megpróbálkozhatunk más anyagokkal, esetleg lefolyótisztítókkal is, előtte azonban mindig alaposan öblítsük át a csövet és egyszerre csak egyfélét használjunk, hogy a nemkívánatos kémiai reakciókat elkerüljük. Ha minden házi praktika csődöt mondott, a pumpától a trisóig, akkor viszont ideje lehet szakembert hívni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>